Website Buurtvereniging Zandevelt (c) 2014
De zandmelder Home Wie zijn wij Contact Verslagen Prikbord Foto's Filmpjes Nederwerk embassy Lid worden Spelweek 2023
Het was weer een gezellige boel maar ook deze avond hadden de vissen niet heel veel zin in het lekkers wat de kinderen aan de hengel hadden hangen. Om 20.00 uur was de wedstrijd ten einde en kregen de kinderen een heerlijk ijsje, gesponsord door Albert Heijn. Ondertussen rekende Ria uit wie er had gewonnen. De derde prijs was voor Levi Spies met 37,5 centimeter vis. Anne van der Sar werd 2e met 45,5 centimeter. Winnares van dit toernooi was Fleur van der Sar met 103,5 cm vis, en daarmee blijft de wisselbeker waar hij was, in het huis van de familie van der Sar. De prijswinnaars wonnen allemaal een mooie nieuwe hengel, gesponsord door dierenwinkel van Staalduinen. Wij willen alle deelnemers: Daniël Termoori, Daan Zuijderwijk, Thomas en Naomi Kolp, Tom Slootweg, Mex van Haasteren, Sylvie Burgers, Ronnie van Veen, Daan Huijsman, Jack van Bodegom-Smith, Levi Spies, Anne en Fleur van der Sar en de sponsors bedanken. Ook de ouders, opa’s, oma’s broertjes, zusjes en vrienden die kwamen supporteren bedankt. Het was weer super!
Woensdagavond 15 juni was de start van het jaarlijkse vistoernooi van Buurtvereniging Zandevelt. Het toernooi is 2 avonden en alle vis die gevangen is wordt gemeten en diegene die na 2 avonden de meeste centimeters vis heeft gevangen mag zich de winnaar noemen en krijgt de prachtige wisselbeker. Deze staat al aardig wat jaren bij de familie van der Sar thuis, de 3 zussen wisselen hem steeds af. Wij waren benieuwd of de beker dit jaar ergens anders zou staan.  Er waren 13 vissers gekomen en het was een gezellige drukte rondom de eendenvijver aan het Dingemans van de Kasteeleplein. Het weer was prima en de vissers gingen enthousiast van start. Helaas wilden de vissen niet echt bijten en maar een paar kinderen hengelden er wat vis uit. Woensdagavond 22 juni om 18.30 uur zaten alle kinderen weer rondom de vijver. Het weer was wederom prima.
Vistoernooi 2016
Halloween 2016
Afgelopen vrijdag vierden we Halloween. Dit jaar een beetje anders dan anders. We vierden het samen met de ’s-Gravenzandse Middenstandvereniging (BIZ), Buurtvereniging Oranjebuurt en Buurtvereniging Eendenvijver.  We hadden plek voor 500 kinderen en hoopten op 250. Wij waren aangenaam verrast dat we vrijdag hoorden dat alle kaartjes verkocht waren. Bij de start waren er nog meer kinderen die mee wilden doen. Hartstikke leuk.  Rond half zeven kwamen de eerste kinderen aan en wat waren ze mooi, griezelig en leuk! Wat een werk is ervan gemaakt. Bij de start kregen de kinderen in ruil voor hun kaartje een formulier met het gebied waar de spoken zich bevonden. Na een spannend verhaal door de “burgemeester” van ’s- Gravenzande en zijn heksenhulp konden de kinderen met hun ouders op pad. Er moest worden gezocht naar spoken met letters, ook in sommige etalages hingen letters die je nodig had om de spreuk te raden. Met deze spreuk kon ’s-Gravenzande bevrijd worden van de spoken. Er werd goed gezocht en wat waren de plekken van de spoken mooi versierd.
Onze Buurtvereniging had de steeg naast De Herberg heel gaaf gemaakt, waarvoor onze dank. Onderweg liepen er ook nog griezels die je de aan het schrikken probeerden te maken. Het was een hele leuke, maar vooral griezelige tocht.  Onderweg kon je bij het Groene Goud heerlijk pompoensoep eten en bij PAM studio’s konden de kinderen en de verklede ouders gratis op de foto. Bij de Parel kreeg iedereen een heerlijk ijsje met halloween-dip.  Als je de spreuk gevonden had kon je die inleveren op het Marktplein en kregen alle kinderen een zak snoep en heksendrank. Er was op het Marktplein een heuse disco en het bleef nog lang onrustig in dorp.  Iedereen die aan dit evenement heeft meegewerkt, hartelijk bedankt. Het was super.
Maar onze grootste dank gaat uit naar alle kinderen, ouders, opa’s, oma’s, vriendjes, vriendinnetjes en verder iedereen die heeft meegelopen. Zonder jullie was er geen feest! BEDANKT en hopelijk tot volgend jaar.
Wij waren door Sinterklaas uitgenodigd om hem in zijn werkkamer te assisteren. Sinterklaas kwam drie middagen langs in zijn werkkamer in de Spaanse Vloot. Wij mochten met de kinderen die op visite kwamen knutselen, kruidnootjes bakken, dansen, pietengymmen en nog veel meer. Sinterklaas kreeg elke keer een groepje kinderen in zijn werkkamer, hij las een prachtig, zelfs een beetje spannend verhaal voor. De kinderen zaten ademloos te luisteren. De kinderen hebben verlanglijstjes gemaakt, een mooie stoomboot in elkaar geknutseld, sinterklaasjes gemaakt en vele honderden kleurplaten ingekleurd.  Het kruidnootjes maken was ook een favoriete bezigheid. Met precisie werden er mooie bolletjes gemaakt die op een papiertje met de naam van de kinderen erop de oven ingingen. Heerlijk bros en knapperig kwamen ze eruit en sommige kinderen aten ze gelijk op terwijl ze naar het verhaal luisterden.
Sinterklaas in zijn werkkamer
Ook was er een discopiet die gezellige sinterklaasliedjes draaien. We hebben heerlijk gedanst. Ook deed de piet de stopdans met ons. Hartstikke leuk was het. De pieten waren soms erg ondeugend en de kinderen vonden dat super! Ze hielpen ook bij de pietengym. De kinderen moesten via een springplank naar de hoepels en zo naar de schoorsteen om daar de pakjes in te stoppen. Dat ging heel erg goed. PIO (Piet in Opleiding) was ook een leuke piet, hij zorgde voor een leuke sfeer en was lekker actief. Elke middag was er een fotograaf van PAM studio’s uit de van de Kasteelestraat die hele mooie foto’s heeft gemaakt die te zien zijn op de website van PAM studio’s: www.pamfotostudio.nl . Wij hebben drie hele gezellige middagen gehad in de Spaanse Vloot. We willen alle kinderen die geweest zijn bedanken. Wij vonden het fijn dat jullie zo genoten hebben. Leon van Es (Spaanse Vloot) bedankt voor de gastvrijheid, PAM studio voor de prachtige foto’s, il Bianco voor het heerlijke kruidnotenijs en Demi Visser, Naomi Kolp, Sanne van der Kraan, Lucas Clavel en Femke Hockx voor hun hulp.
Verslagen